mamma/pappa?

jag ställer mig en fråga. e man verkligen klassad mamma/pappa bara för man har fött en unge eller pippat så man liksom skänkt sitt sperma till ett barn?

alltså man e ju biologisk förälder, men är de inte lite krav på en mamma och pappa egentligen? alltså jag menar man borde ju liksom ge sitt barn omtanke o ömhet och allt i världen så ungen mår bra o e nöjd o glad o lycklig? BRY SIG OM DEN O VILJA GE DEN VARJE SEKUND AV SITT LIV?????

de finns liksom folk som kämpar o kämpar i flera år för o få barn som kanske aldrig får några men som så gärna vill, o sedan adopterar ett barn? e itne dom mamma o pappa då? fast dom inte egentligen fött ungen???

de finns förädrar som skiter i sina barn som har biologiska barn men som faktiskt nästintil aldrig träffar sina barn e dom verkligen mamma då? eller pappa????

vi gör ett exempel. vi kallar barnet för lisa. lisa bor hos sin mamma. pappa ringer kanske en gång i månaden, o talar om hur mycket han saknar lisa men kommer inte och hämtar lisa varannan helg som bestämt. lisa väntar fördjävuls på att pappa ska komma och hämta henne men han kommer inte. han ringer inte och förklarar sig. lisa har flertals gånger gråtit sig till sömns för att pappa aldrig kom. saknaden i lisa blir mindre och mindre. de få helger som lisa faktiskt får träffa sin pappa hittar pappa inte på speciellt mycket med lisa och löfterna om diverse saker som dom ska hitta på bryts. pappan lovar flertals gånger att hälsa på på skolan och hemma hos mamman och på fritids när han ändå är i orten, pappa har nämligen flyttat en bra bit ifrån lisa och är ibland på besök, löfterna om besöken hålls inte och lisa blir mer och mer besviken. när pappa väl dyker upp vill lisa inte föja med. är lisas pappa verkligen en pappa eller är de bara en spermabank?

svara gärna i en kommentar om lisas pappa verkligen är en pappa?


nu ett annat exempel. isabell och robin har länge velat ha barn. de har försökt i flera år att få egna barn men till sut visade det sig att isabell inte kunde få några barn hennes äggstockar var förstörda. de vill dock så gärna ha barn och vill ge ett barn så mycket kärlek de bara kan för att barnet ska ha de bra. så de adopterar ett barn. barnet heter erick. erick får en bra uppväxt erick har regler och mycket bus, skojsigheter och all kärlek han kunnat drömma om. isabella och ribin ör rädda om erick och föröker alltid hjälpa honom i bästa mån de går. de hittar på saker med erick och åker på semester. ericks mamma ville inte ha honom. men kunde itne göra abort och stötte sedan bort erick när han var 6 år gammal. isabell och robin ger hon all värme och kärlek och omsorg som ett barn behöver.

men är verkligen ericks mamma som födde honom en mamma eller kan man snarare säga att det är isabell som är ericks mamma. måste en mamma alltid vara biologisk eller kan man älska o ge moderskärlek utan att ha fött barnet? kommer mamma verkligen alltid vara mamma o pappa alltid vara pappa?

man önskar iaf varje barn i värden att de växer upp med en trygg familj och en trygg uppväxt hur förhållanden i familjen än ser ut. mamma pappa, styvmamma styvpappa eller till och med homosexuella förhållanden huvudsaken är ju trots allt att barnen lever en lycklig barndom :D och har de bra :D


svara gärna på mina funderingar!!!!!

Kommentarer
Postat av: Mia Neos mamma.

Lisas pappa kommer alltid vara pappa oavsett anledningar. Likadant som biologiska föräldrar/adoptivföräldrar samt bonusföräldrar är föräldrar. Bara hoppas Lisa och hennes pappa så småningom hittat tebax till varandra.

2012-06-01 @ 21:30:54
Postat av: jana

tack för ditt svar, de hjälpte JÄTTE MYCKET!!

pappan till lisa kommer alltid vara hennes far oavsett vad. men enligt henne kanske det inte känns så, för en pappa ska vara en man kan söka tröst hos, som ger kärlek o värme, en som man kan prata med oavsett vad. och de är något lisa inte får av sin pappa verkar det som, så är han en pappa elr en spermabank? jag vet inte men om jag var lisa så skulle inte jag tyckt att han va min pappa speciellt mkt. och han missar en bra del av hennes barndom vilket han kommer ångra när han blir äldre så man får väll bara hoppas på att dom kan reda ut de när hon blir äldre och förstår mera.

2012-06-02 @ 20:14:06
URL: http://trustmeee.blogg.se/
Postat av: Thess

Det här är svårt egentligen. För man kan vara "mamma och pappa" på så många olika sätt. Biologiskt, på papperet och på all sätt man ska.



Om man ska sätta en rent "vetenskaplig teori" på det:

- Den biologiska föräldern skänker barnet/barnen vissa specifika gener, fysiska förutsättning etc.

- Den på papperet är oftast en som adopterat. Det kan vara par som inte kan få barn eller barn som upplever att den man/kvinna de vuxit upp är är mer en förälder för den än deras biologiska av diverse anledningar. Barnet behöver ju inte känna något speciellt band bara för att det biologiska finns.

- Alla andra sätt. Vissa blir som den föräldern barnen aldrig haft genom att finnas där och låta barnen komma in i deras hem. Det finns barn som mer lever hos en väns hem och rent av kallar deras föräldrar för mamma/pappa, bara för att de inte känner att de får den kopplingen hemma. Men det finns flera andra exempel för denna kategori också.



Lite kort om vad man kan säga men ändå.

2012-06-11 @ 23:21:11
URL: http://fairytailoflife.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0